Podoloji ve Ortopedik Tabanlık Kullanımı

Ayak sağlığı merkezleri ve burada görevli podologlar ayak sorunları ve tedavileri üzerine çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Podolog; podoloji bölümünden mezun, bireylerin ayak sağlığının korunması ve bakımına yönelik hizmet veren ve ilgili uzman hekimin teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak tedavisini yapan sağlık teknikerleridir. Podologların çalışma alanı oldukça geniştir, birçok ayak problemine çözüm imkanı sunup kişiye sağlık ve konfor sağlamaktadırlar.

Ayak Sağlığı Merkezlerinin Hizmet Alanları nelerdir?
Diyabetik ayak bakımı, Batık tırnak bakımı, Kalınlaşmış / Mantarlı tırnak bakımı, Deforme tırnak bakımı, Ortez-Tabanlık uygulamaları, Nasır bakımı, Deri deformasyon ve kalınlaşma bakımı, Çatlak topuk bakımı hizmet verdikleri alanların başında gelir.
Ayak sağlığı söz konusu olduğunda podologlar tedavi süreçlerinde ortopedik tabanlıkları yaygın olarak kullanmaktadırlar. Nedeni ise, ayak ile ilgili problemler çoğunlukla yanlış başıs ya da vücut ağırlığının ayağa yanlış aktarılmasıyla oluşur. Tek başına, tabanlık ile desteklenmeyen tedavilerde problemin tekrarlama riski yüksektir. Kişiye özel ortopedik tabanlık kişinin ağırlığını ayağa doğru bir şekilde aktarıp, içe-dışa basma, düşük taban vb. ayak basış sorunlarını düzeltir. Bu sayede kişi de bu sorunların tekrarlama ihtimalini minimuma indirir.

Ayak sorunlarının çözümü hayat kalitenizi arttırır. Geç kalmadan önleminizi alınız