Hazır Tabanlıkların, Kişiye Özel Tabanlıktan Farkı Nedir?

Çoğumuz bir alışveriş merkezinde gezerken mutlaka rahat ayakkabı tabanlığı adı altında satılan tabanlıklar görmüşüzdür, hatta alıp denemişizdir.  Fakat bu tabanlıklar ortopedik diye adlandırılsa da kişiye özel değildir. Bu nedenle tabanlığın sizde oluşturacağı etki tesadüfi olacaktır.

 

Örneğin yüksek ayak kavisine sahip olan bir kişi bilmeden çok yüksek kavise sahip bir tabanlık satın aldığında, kişinin ayak sorunları ve ağrıları artacaktır. Ya da tam tersi düşük tabanlı bir kişiye aldığı tabanlığın kavisi yeterli gelmeyecek, tabanlığın sağlık ve konfor açısından hiçbir olumlu etkisi olmayacaktır.

 

Çoğumuz bu hazır tabanlıkların çok rahat, konforlu ve sağlıklı olduğunu düşünürüz. Fakat herkesin ayak tipi farklıdır. Hatta çoğu kişinin sağ ve sol ayağı bile bire bir aynı değildir. Yani kişinin sağlıklı ayaklara ve ağrısız bir hayata kavuşması için muhakkak ayak ve taban analizi yaptırıp, kişiye özel bir tabanlık kullanması gerekmektedir.

 

Kişiye özel tabanlık kişinin problemlerini ortadan kaldırmak ve olası başka problemlerin oluşumunu önlemek için çok önemlidir. Ayak sorunlarınızı ihmal etmek diz, kalça ve bel problemlerine yol açabilir. Bir an önce önlem alınız