Diyabet Hastalarına Özel Ortopedik Tabanlık

Diyabet hastalığı dünün korkulan, günümüzün ise kontrol altında tutulduğu müddetçe hastaların yaşam kalitelerini düşürmeden devam ettirebildikleri bir rahatsızlıktır. Diyabetik hastaların diğer kişilere oranla ayaklarında problem yaşama olasılığı daha yüksektir. Diyabet hastalarının ihmal etmemesi gereken en önemli noktalardan biride; ayak sağlıkları ve bakımlarıdır.

 

Ayak sağlık ve bakımı, çorap ve doğru ayakkabı seçiminden, tırnak ve ayak derisi bakımına kadar uzun bir listeyi kapsar. Her bir başlık altında özenle takip edilmesi gereken önemli detaylar vardır. Bu noktada atlanılan önemli noktalardan birisi de diyabet hastalarının ayak anatomileri, kas yapılarının zamanla değişiklik gösterebilmesidir. Ayak parmakları ve tabanında şekil bozuklukları gelişebilir. Bu durum ayakta yük taşıyan bölgeleri de beraberinde değiştirebilir. Ayağı tekrarlayan sürtünmelere ve travmalara açık hale getirebilir, nasır gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Nasır altındaki yumuşak dokuda zamanla dolaşım yetersizliğine bağlı olarak istenmeyen ülserler gelişebilir. Önlem alınmadığı taktirde, bu basit gözüken durum diyabet hastalarında hiçte arzu edilmeyen sonuçlar doğurabilir.

 

Diyabet hastası bir ayak analiz merkezinde ayak tipini; yere nasıl bastığını, ayak tabanına nasıl ve nerelerde yük aktardığını bir uzman eşliğinde öğrenmelidir.  Hastaların sağlıklı ve dengeli basıyor olmaları, ağırlıklarını homojen bir şekilde zemine aktarmaları son derece önemlidir. Bu noktada ayak sağlığı konusunda koruma amaçlı alınacak önlemlerden biri de diyabete özel ortopedik tabanlık kullanmaktır. FootBalance Medikal Green Soft özellikle daha fazla konfor ve korunma ihtiyacı olan diyabet hastalarına özel geliştirilen inovatif ve kişiye özel bir tabanlıktır. Hasta, ayakkabılarını kendisine özel hazırlanan tabanlıkları ile beraber kullanmalıdır.

 

FootBalance Medikal Green Soft ayak tabanını tamamen sarar, vücut ağırlığının çok daha dengeli ve homojen biçimde dağılmasını sağlar. Antibakteriyel özel kumaş ile kaplı dış yüzeyi ayak ile tabanlık arasındaki sürtünmeyi azaltır. Ekstra yumuşak hafızalı dış yüzeyi darbelerin emilmesine yardımcı olur. Kemer desteği ile beraber her ayakkabı ile mükemmel uyumludur.  Attığınız her adımda maksimum düzeyde darbe ve şok emilimi sağlar.

 

Sağlıklı ayaklar sağlıklı bir vücudun temelidir. Ayak tipinizi muhakkak öğreniniz.  Destek ve korunma ihtiyacı olan hassas ciltli ayaklarınızı ihmal etmeyeniz.